Noć muzeja u Franjevačkom muzeju Gorica u Livnu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
image-3276

Europska noć muzeja obilježena je na poseban način u Franjevačkom muzeju na Gorici u Livnu, u petak 22. svibnja. Tema večeri bila je ”Livanjsko sijelo”. Program su uveličali članovi livanjskih kulturno umjetničkih društava koji su svojom pjesmom i plesom doprinjeli posebnosti manifestacije.

image-3277

Posjetitelji su mogli besplatno razgledati arheološki postav muzeja od 18 sati do ponoći. Također, još uvijek je otvorena i izložba ”Igračke iz hrvatske baštine” koja je opet oduševila najmlađe goste.

Svi posjetitelji i su imali priliku kušati livanjske domaće proizvode     koji su obilježili livanjsko selo u dvadesetom stoljeću, kao što su pura, pite, gurabije, livanjski sir i mnoge druge delikatese koje dolaskom novih tehnologija sve više padaju u zaborav.

I sami posjetitelji su imali priliku sudjelovati u pojednim igrama kao što su igre kuke, kilpa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
image-3278
kozavice i drugih. Djeca su imala priliku pokušati igru skakanje u vreći u posebnom ozračju Lapidarija unutar dvorišta muzeja.

Prilikom razgledavanja arheološkog postava, posjetitelji su mogli pokušati riješavati stare zagonetke te i na takav način pridonijeti da se livanjsko naslijeđe koje baštinimo od naših baka i djedova ne zaboravi.

 

The following two tabs change content below.

Monika Mihaljević

Check Also

Kapitalizacija WRECKS4ALL projekta

WRECKS4ALL projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *