Tko smo mi?

_43003611_zimmers416_getty
image-368

Mi smo grupa entuzijastičnih mladih arheologa koji samoinicijativno žele promjeniti stanje arheologije u Bosni i Hercegovini. Taj proces nije ni malo lagan s obzirom na stanje u kojem se arheologija danas nalazi. Bez obzira na to smatramo da situacija nije beznadna i da skupa s vama ipak možemo uraditi sljedeće:

-Educirati

-Izraditi bazu podataka za buduće istraživače

-Popularizirati arheologiju i predstaviti neke njezine probleme široj javnosti

-Razviti kritičku svijest o istraživanju prošlosti

-studente i znanstvenike tradicionalnog pristupa uputiti na nova teoretska strujanja u arheologiji

-Raditi na aktivnostima kroz koje ćemo ljude osvještavati o važnosti očuvanja kulturnog nasljeđa

-Surađivati i raditi projekte sa kolegama iz drugih zemalja

-Apelirati na probleme kulturne baštine kojima bi se nadležne vlasti trebale baviti, a to ne čine

-nuditi besplatna video predavanja i lekcije profesora koji su voljni da nesebičnno dijele svoje znanje

Svi komentari, savjeti i pohvale su dobro došli. Osjećajte se slobodno da nas kontaktirate i skupa s nama budete dio grupe Archaeon kroz koju ćemo pokušati arheologiji i kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine vratiti ugled koji i zaslužuju.

arheon.net je web portal koji se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja iz dnevnih novina i internet časopisa, knjiga, besplatnih sadržaja i sadržaja kreiranih od strane posjetitelja. Isto tako arheon.net objavljuje linkove na vanjske stranice, pri tome to čini u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Svi autori na portalu arheon.net su odgovorni za sadržaj svojih radova, a arheon.net se ne mora slagati sa mišljenjima autora. arheon.net polaže autorska prava na sve vlastite tekstualne sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko netko smatra da su određenom objavom teksta i/ili fotografije povređena njegova privatna, autorska ili druga prava, molimo da nas obavijesti na arheon.mo@gmail.com

5 comments

 1. Poštovani,
  možda bi Vas mogao zanimati ovaj moj članak?
  U svakom slučaju želio bih čuti vaše mišljenje.
  Pozdrav, Krešo Vujević!

  http://ljubuski.net/12017-kameni-kriz-ili-mac

 2. Očekujem vaš komentar na moj novi članak o arheološkoj istini.
  Ako vas zanima istina, još vjerujem da je, posvetite pozornost spomenutim
  arheološkim nalazima u humačkom muzeju.

  http://ljubuski.net/12373-kome-smeta-istina

 3. Molim vas autore portala samo da budete iskreni i objavite — jeste li vi iz Hercegovine (kojeg dijela), Bosne, Sarajeva — sta ste i ko ste — gdje studirate (u Sarajevu?) — kad vec kazete da ste portal za Bosnu i Hercegovinu — evo ja iz zap.Hercegovine vas to pitam — tko ste vi i sta promovirate u biti Bosnu ili Hercegovinu — nemojte samo vec prokuzene fore o jedinstvu ono tipa sve je to bosansko — nije — nesto je iskljucivo hercegovacko a nesto bosansko — pa je zato jako bitno da se svi vi urednici ili glavni urednik ovog portala — potpisete punim imenom i prezimenom i titulom — inace ste zamaskirani — pozdrav svim hercegovcima iz zap.hercegovine

  • Poštovani,
   Žao nam je što se niste zadržali dovoljno dugo na stranici da pročitate i par članaka jer ispod svakog članka stoji ime, prezime i titula autora koji je tekst napisao (osim ispod par tekstova koje su urednici zajednički odradili). Opaska o maskiranju već samim tim pada u vodu. Isto tako ako se osvrnete po stranici moći ćete vidjeti da postoje mnoge naznake odakle smo i gdje smo završili fakultete pa ako vas i to baš zanima vrlo je lako to moguće shvatiti. Molim vas obratite pažnju na facebook widget u desnom dijelu stranice.
   Ono što vam moramo napomenuti jest da arheologija ne poznaje granice, da nas ne zanimaju ni bratstva ni jedinstva, a niti nalazi iz samo jedne županije. Ovdje se objavljuju arheološke vijesti iz čitave Bosne i Hercegovine. Ukoliko vas zanima portal samo orijentiran na zapadnu Hercegovinu moramo vas razočarati, ali moguće da ćete slične pronaći na nekim drugim mjestima. Nama je drago reći da na ovom portalu ne rade samo dva autora nego više njih, i autori nisu samo iz zapadne hercegovine, nego iz čitave BiH. To su sve mladi ljudi koji su netom završili fakultete ili koji još uvijek studiraju a budući da vole arheologiju žele doprinijeti svojim znanjem i educirati javnost.
   Zato vas molimo da pročitate same članke i da probate pronaći nešto što vam se sviđa i na taj način podržite mlade stručnjake.
   Ukoliko je s druge strane samo problem to što nemamo na jednom mjestu imena autora blago nama jer taj je problem vrlo lako riješiti. Hvala na kritikama, biti će uzete u obzir.
   Srdačan pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *