Arheon predstavio knjigu Street Style Banja Luka by Dasha Gajic

DSC_0059
image-4922

U maloj dvorani HKD Kosača 24.06.2016. u organizaciji Udruge Arheon predstavljena je knjiga “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic”. Knjiga autorice Drage Gajić posvećena je street style fotografiji a nastala je kao rezultat dugogodišnjeg rada na istoimenom blogu koji je pokrenut 2012, godine. To je prva knjiga kako u BiH tako i u regiji koja se bavi tematikom street style fotografije a dosad je dobila niz nagrada i priznanja kako kod nas tako i u svijetu. Knjiga govori ne samo o modi nego i o umjetnosti i kulturi jednog grada, te čitatelje upoznaje s autoricom, ali i gradom u kojem je rođena i odrasla. Već je predstavljena u niz gradova širom BiH a zaslugom Arheona u petak se i publika Mostara mogla upoznati s radom ove mlade autorice.

Na promociji su govorili predsjednica Udruge Arheon Vedrana Tutiš, autorica Draga Gajić i mostarski umjetnik i profesor likovne kulture Saša Šantić koji je rekao:

Iznimno me raduje kako jedna mlada i sposobna autorica može na izravan način pokazati svijetu da je kultura u našoj zemlji, i to njen najprisutniji oblik – kultura odijevanja, na visokoj svjetskoj razini.

Ovom prilikom se Udruga Arheon želi još jednom zahvaliti autorici što se odazvala našem pozivu da predstavimo knjigu i u Hercegovini, te Saši Šantiću arheonovom uvijek dragom gostu na prihvaćenom pozivu da iz jednog umjetničkog aspekta kaže nešto više o knjizi.

The following two tabs change content below.
mag. arheologije i engleskog jezika i književnosti

Check Also

Dubrovnik: Arheon sudjelovao na festivalu Treće uho

U ponedjeljak (13.11.) smo se odazvali pozivu Udruge Bonsai da dubrovačkoj publici u sklopu 7. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *