Predstavljanje knjige Street Style Banja Luka by Dasha Gajic

Knjiga Street Style Banja Luka by Dasha Gajic
image-4868

Udruga Arheon u petak 24. 6. 2016. u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru organizira predstavljanje prve knjige o uličnoj modi u BiH: “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic”, autorice Drage Gajić.
Promocija knjige se do sada održala u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, a sada je došao red i na Mostar.

Autorica je rođena 1988. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je politikologiju kao studentica generacije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, te završila master rodne studije na Univerzitetu u Novom Sadu (ACIMSI) i magistarski iz politikologije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci.

Također, završila je i master tečaj “Gender Equality in the Nordic Countries” na sveučilištu u Oslu. Pokrenula je 2012. godine blog Street Style Banja Luka by Dasha Gajic, prvi blog u Banjoj Luci i Bosni i Hercegovini posvećen street style fotografiji. Za dvije godine blog je postao veoma uspješan ne samo lokalno, nego i na međunarodnoj razini.
 
Pored bloga, Dašin rad je objavljivan u The Guardian, Push it Magazine, Opus Mag, Urban Fieldnotes, itd.
 
Blog Street Style Banja Luka by Dasha Gajic dobio je brojne nagrade i priznanja: najbolja street style fotografija u 2013. godini (međunarodno natjecanje Best of Street Style), 1. mjesto na studentskom fotografskom natjecanju sveučilišta u Oslu, te je uvršten na listu najboljih street style blogova na svijetu (Street Style News).
 
Kao rezultat intenzivnog rada na blogu nastala je knjiga ”Street Style Banja Luka by Dasha Gajic” koja je prva knjiga u regiji posvećena street style fotografiji.
 
Osim autorice Drage Gajić te predsjednice udruge Arheon Vedrane Tutić, na predstavljanju knjige govorit će umjetnik Saša Šantić, te mnogi drugi.
 
Ulaz je naravno slobodan, dobrodošli!
The following two tabs change content below.

Check Also

Dubrovnik: Arheon sudjelovao na festivalu Treće uho

U ponedjeljak (13.11.) smo se odazvali pozivu Udruge Bonsai da dubrovačkoj publici u sklopu 7. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *