Dvoboj kustosa: Izbor za najbolju guzu muzejaMuzeji širom svijeta još uvijek su zatvoreni zbog koronavirusa. Svejedno su našli načina kako ponovo uključiti i zabaviti ljude. Radi se o seriji dnevnih tema pod nazivom „Dvoboj kustosa“. Ovaj izazov pokrenuo je Yorkshire muzej.

https://twitter.com/YorkshireMuseum/status/1276440957123264514

Kustosi muzeja Yorkshire prvo su izazvali kolege kustose da se na Twitteru usude objaviti najčudnije i najjezivije objekte iz svojih muzeja. Zatim su slijedile razne druge teme poput najljepšeg šešira, mističnog objekta, najboljeg psa i slično.

Ali izazov koji je izazvao najveću pažnju definitivno je izbor za najbolju guzu. Muzeji su na Twitteru dijelili fotografije stražnjica kipova ili stražnjice sa slika iz muzeja. Priključili su se i mnogi pojedinci dijeleći fotografije iz svojih posjeta muzejima.

Twitter se pokazao kao odlična platforma za povezivanje muzeja s njihovom publikom. Pogledajte kako izgleda dvoboj kustosa.

Dvoboj kustosa - Curator Battle
Dvoboj kustosa - Curator Battle
Dvoboj kustosa - Curator Battle
Dvoboj kustosa - Curator Battle
Bum design
Curator Battle

Ukoliko želite pogledati koji su sve izlošci nominirani u kategoriji za najbolju guzu iskoristite hashtag #BestMuseumBum. Ako pak želite pogledati kako su izgledali drugi izazovi iz dvoboja kustosa potražite ih na Twitteru koristeći hashtag #CuratorBattle.VEZANI ČLANCI: MUZEJ U DOBA KORONE

The following two tabs change content below.

Kiša Ereš

Mag. arheologije i povijesti umjetnosti

Latest posts by Kiša Ereš (see all)

Check Also

“Mladi i baština” – otvorene prijave za ljetnu školu

Otvorene su prijave za sudjelovanje u 18. Međunarodnoj ljetnoj školi “Mladi i baština” (ISSYH – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *