Obilježena Noć muzeja 2018. u Gorici, Ljubuškom, Širokom Brijegu i Tomislavgradu

image-5803
 Izvor: Franjevački muzej Tomislavgrad

 

Sinoć je u prepunoj galeriji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad te u Franjevačkom muzeju obilježena manifestacija Noć muzeja 2018. Posjetitelji su imali priliku vidjeti izložbu samoukog kipara Ante Ivankovića-Perića, a muzej je bio otvoren do kasno u noć.

image-5804
Foto: Noć muzeja 2018. na Humcu (M.B.)

U Širokom Brijegu također je organizirana umjetnička izložba pod nazivom Mali formati za velike mogućnosti koju čini 89 likovnih minijatura od gotovo 70 umjetnika. Svi oni koji su propustili sinoć pogledati ovu izložbu imat će u narednih mjesec dana priliku da isprave grešku. Posjetitelji su osim toga imali i mogućnost posjetiti stalni postav Franjevačke galerije.

Velika posjećenost zabilježena je i u Gorici kod Gruda, gdje su organizatori za posjetitelje organizirali promociju knjige Blaža Duplančića Hajdučka priča te posjetu arheološkom lokalitetu i muzeju u Gorici.

U samostanu na Humcu kod Ljubuškog organizirano je predavanje fra Roberta Jolića Humački samostan i njegove kulturne ustanove. Muzej su tijekom cijelog dana posjećivale skupine školske djece i ostali zainteresirani građani.

Velika posjećenost ovog događaja u svim spomenutim muzejima pokazuje da postoji  zainteresiranost građana za kulturne događaje i upoznavanje vlastite kulturne baštine pa se nadamo da će im za to biti priženo još prilika tijekom ove godine.  

image-5805

The following two tabs change content below.

Check Also

Kapitalizacija WRECKS4ALL projekta

WRECKS4ALL projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *