Noć muzeja u Gorici, Ljubuškom, Širokom Brijegu i Tomislavgradu


image-5799
Nekoliko hercegovačkih muzeja pozvalo je sve zaljubljenike u kulturu i kulturnu baštinu  te ostale zainteresirane da se u petak, 26.01.2018., pridruže manifestaciji „Noć muzeja“. Poznato nam je da svoje prostorije za javnost otvaraju Franjevački muzej Tomislavgrad, Muzej u Gorici kod Gruda, Muzej franjevačkog samostana na Humcu te Franjevačka galerija i muzej na Širokom Brijegu.

U Tomislavgradu ovaj događaj počinje u 17:30 u galeriji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, a nastavlja se u 19 sati u Franjevačkom muzeju gdje će posjetitelji moći pogledati izložbu samoukog kipara Ante Ivankovića-Perića.

U Gorici će se u sklopu ove manifestacije u 18 sati održati promocija knjige Blaža Duplančića „Hajdučka priča“, nakon čega će svi prisutni imati priliku za obilazak arheološkog nalazišta i stare crkve sv. Stjepana prvomučenika, arheološkog muzeja te Galerije Bratovštine. Obilazak će biti moguć u razdoblju od 19 do 23 sata.

U Širokom Brijegu, koji se ove godine po prvi put pridružuje „Noći muzeja“, organizira se predstavljanje 89 umjetnina malog formata iz Fundusa galerije i muzeja. Izložba nosi naziv „Mali formati za velike mogućnosti“. Program započinje u Franjevačkoj galeriji u 20 sati, a prostorije će biti otvorene za posjetu bar do ponoći.

Franjevački samostan i muzej na Humcu bit će otvoreni za posjete u razdoblju od 10 sati do ponoći, a posjetiteljima će biti omogućena i stručna pratnja. U 20 sati planirano je predavanje fra Roberta Jolića „Humački samostan i njegove kulturne ustanove“.

U svim navedenim sadržajima posjetitelji će moći uživati besplatno. Izaberite program koji vam se najviše sviđa i kulturom osvježite svoju večer u petak. 

The following two tabs change content below.

Kiša Ereš

Mag. arheologije i povijesti umjetnosti

Latest posts by Kiša Ereš (see all)

Check Also

“Mladi i baština” – otvorene prijave za ljetnu školu

Otvorene su prijave za sudjelovanje u 18. Međunarodnoj ljetnoj školi “Mladi i baština” (ISSYH – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *