Arheološka radionica u Osnovnoj školi Uskoplje

DSC_0409
image-5008

“Udruga Arheon” je u petak 15. 7. 2016. godine na poziv O.Š. Uskoplje prvi puta u Gornjem Vakufu-Uskoplju organizirala ‘Arheološku radionicu’ za osnovnoškolce te škole. Radionica je realizirana u sklopu projekta Poduzetničko učenje koje vodi SEECEL (South EastEuropean Centre for Entrepreneurial Learning).

Arheološka radionica je probudila širok interes učenika te je u popunjenoj dvorani sudjelovalo više od 35 učenika.  Predstavnice Udruge, Helena Bošnjak i Vedrana Tutiš su učenike od 2 do 8 razreda osnovne škole upoznale s arheologijom i njezinim metodama kao i kulturom stanovanja ljudi od prapovijesti do srednjeg vijeka.

Kroz radionice posebno prilagođene određenom uzrastu, poput izrade antičkih mozaika, nakita i keramičkih posuda, učenicima se prikazala važnost očuvanja kulturnog naslijeđa.

Arheološka radionica je za cilj imala promovirati arheologiju i učenicima približiti najstariju prošlost ljudi razvijajući njihove likovne vještine i kreativnost. Cilj je bio da se kombinacijom teoretskog i praktičkog rada učenike osposobi za samostalno istraživanje, uz korištenje različitih komunikacijskih puteva u percepciji dobivenog sadržaja.

The following two tabs change content below.

Check Also

Dubrovnik: Arheon sudjelovao na festivalu Treće uho

U ponedjeljak (13.11.) smo se odazvali pozivu Udruge Bonsai da dubrovačkoj publici u sklopu 7. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *