IV. Rimska noć u Naroni

Sinoć je u Vidu kod Metkovića u organizaciji Arheološkog muzeja Narona održana IV. Rimska noć u Naroni. Tema ovogodišnjeg programa bila je kozmetika, pa je u sklopu manifestacije bila priređena prezentacija kozmetike, a vješte kozmetičarke su šminkale sve zainteresirane posjetitelje.

ć1
image-2423

I ove godine program Rimske večeri tradicionalno je započeo programom za djecu (radionice za djecu). Manifestacijom se kao i proteklih godina pokušao oživjeti duh antičke Narone. Tako su se mogle vidjeti brojne aktivnosti kojima su organizatori pokušali prikazati kako je izgledao svakodnevni život stanovnika u Rimskom Carstvu. Nekadašnjom Naronom prolazili su ”rimski vojnici”, a veliki broj posjetitelja manifestacije bio je obučen u antičke odore. Posjetitelji su se mogli prepustiti u ruke vrijednih frizerki koje su izrađivale rimske frizure, a u blizini se moglo kupiti i  domaće proizvode poput meda, domaćeg sapuna, ulja i slično. Pored toga, moglo se kušati i pečene kobasice sa sjemenkama po rimskoj recepturi, razne „rimske slastice“, te pića poput vina zaslađenog medom i raznih likera „na rimski način“. Bogati program manifestacije uključivao je i prodaju robova, zadivljujuću plesnu točku s vatrom, te popularne gladijatorske borbe.

Studenti arheologije sa Sveučilišta u Mostaru
image-2424
Studenti arheologije sa Sveučilišta u Mostaru

Arheološki muzej bio je otvoren tijekom večeri, a ulaz u muzej bio je besplatan. U organizaciji ove manifestacije sudjelovali su i studenti arheologije sa Sveučilišta u Mostaru.

[RFG_gallery id=’18’]

The following two tabs change content below.

Kiša Ereš

Mag. arheologije i povijesti umjetnosti

Latest posts by Kiša Ereš (see all)

Check Also

Kapitalizacija WRECKS4ALL projekta

WRECKS4ALL projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *