Predstavljanje projekta arheološkog turizma „Regnum Croatorum“

18911_798227666897264_8487555062833893020_n
image-2955

Jučer, 18. ožujka, u amfiteatru Vjekoslav Klaić na Filozofskom fakultetu Sveuilišta u Mostaru predstavljen je Međunarodni  projekt arheološkog turizma „Regnum Croatorum“ u čijem su organiziranju sudjelovali studenti povijesti i ekonomije Sveučilišta u Splita, te također studenti arheologije Filozofskog fakulteta u Mostaru –  Dijana Krešić, Luka Golemac, Ivana Čačija, Ivana Budimir, Fani Barkiđija, Slavko Popović i Zrinka Vekić.

Cilj projekta je bio da se zajedničkim snagama arheologije, povijesti i ekonomije prezentira i iskoristi potencijal starohrvatske arheološke baštine okolice Splita, Kaštela i Podstrane te se tako obogati turistička ponuda tog kraja.

„Smatramo kako ovim projektom možemo pomoći da arheološki spomenici koji su zaboravljeni i slabo su poznati javnosti bolje prezentiraju, da se napokon vidi njihova prava vrijednost, a samim time da potaknemo dalja istraživanja kako bi se i druga nalazišta spasila od zaborava.“ – kazala nam je iz arheološke perspektive voditeljica jučerašnjeg predstavljanja – Dijana Krešić.

klkjl
image-2956

„Projekt je dao izvrsne rezultate te se nadamo suradnji u novoj akademskoj godini, kada ćemo uključiti i arheološka nalazišta u Hercegovini.“ – kazao nam je vedro Mate Božić, student povijesti sa Filozofskog fakulteta u Splitu i jedan od organizatora projekta.

The following two tabs change content below.

Check Also

Kaštel – zaboravljeni samostan u stijeni

Svi znamo kako je Bosna i Hercegovina bogata prirodnom ljepotama i kulturnom baštinom. Ovaj tekst …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *