“Mladi i baština” – otvorene prijave za ljetnu školu

Otvorene su prijave za sudjelovanje u 18. Međunarodnoj ljetnoj školi “Mladi i baština” (ISSYH – International Summer School Youth and Heritage). Ova škola je osmišljena kao obrazovna platforma koja nadopunjuje sveučilišne nastavne planove. Program nudi jedinstvenu kombinaciju praktičnih i teorijskih metoda učenja, a održat će se u Sarajevu, Mostaru i Stocu – bosanskohercegovačkim gradovima koji su pretrpjeli veliku štetu tijekom rata početkom 1990-ih. Od kraja rata u ovim sredinama stavljen je fokus na obnovu kulturne baštine i društvenog oporavka. Od svog osnutka, program ljetne škole fokusira se na promicanje razumijevanja i očuvanja važnih izraza materijalne i nematerijalne kulturne baštine u posttraumatskom kontekstu.

18. Međunarodna ljetna škola Mladi i baština održat će se između 27.7. i 12.8. 2023. u Sarajevu, Mostaru i Stocu. Uvodna predavanja održat će se online između 22. i 24.6. 2023.

ISSYH (International Summer School Youth and Heritage) prima do 30 mladih ljudi u dobi od 20 do 35 godina, studente na završnoj razini preddiplomskog, diplomskog ili doktorskog studija, izravno ili neizravno povezane s kulturnom baštinom, s dobrim znanjem engleskog jezika. Prijave su otvorene do 15.5. 2023.

Polaznici ljetne škole s područja Bosne i Hercegovine i zemalja regije imaju mogućnost dobivanja stipendije koja pokriva direktne troškove sudjelovanja.

Za više infomacija posjetite: http://www.forumbosna.org/international-summer-school-youth-and-heritage-issyh

The following two tabs change content below.

Check Also

Kapitalizacija WRECKS4ALL projekta

WRECKS4ALL projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *